Ce este pocăința până la urmă?
Autor: Tiberiu Pop  |  Album: Adevarata viata de credinta  |  Tematica: Trezire spirituala
in 02/06/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Referințe
Asculta online:  
Pentru a descărca resursa bifați căsuța și apăsați "Trimite"


Binecuvantat fie fratele Tiberiu Pop pentru aceasta predica.

Atentia ce o atrage asupra starii de pocainta adevarata a celui ce se vrea a fi crestin este mai mult decat laudabila. Este absolut benefica oricarui crestin ca si recapitularea facuta dupa mai multe lectii la scoala. Si asa cum se zice ca recapitularea este "mama invataturii" si amintirea, aducerea in atentie a unei prime conditii pentru a fi un adevarat crestin este dupa parerea mea absolut necesara. Eu personal as dori o astfel de predica la intervale regulate, caci exista un risc real generat de Cel Rau, de a ne culca pe-o ureche, de a ne crede cumva musai perfect pocaiti vizavi de conditia lumii in mijlocul careia traim, incat putem uita ca pocainta nu numai ca e una din primele conditii pentru a te intoarce la Dumnezeu, dar este si o conditie cu caracter absolut permanent.

Trebuie sa fim vigilenti in a ramane mereu cu adevarat pocaiti.

De aceea imi pare mai potrivit a incadra aceasta predica la "trezire spirituala", si nu ascunsa in categoria "diverse", aceasta in lipsa unei rubrici special dedicate, cum este cea despre "prietenie", "incurajare", etc.


Iata unele dintre versetele unde pocainta este citata printre primele conditii:


Faptele Apostolilor 2 : 38 „Pocăiţi-vă”, le-a zis Petru, „şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh.”

Faptele Apostolilor 3 : 19 „Pocăiţi-vă, dar, şi întoarceţi-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se şteargă păcatele, ca să vină de la Domnul vremurile de înviorare.”

Marcu 2 : 17 „Isus, când a auzit acest lucru, le-a zis: „Nu cei sănătoşi au trebuinţă de doctor, ci cei bolnavi. Eu am venit să chem la pocăinţă nu pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi.”

Marcu 1 : 15 „El zicea: „S-a împlinit vremea, şi Împărăţia lui Dumnezeu este aproape. Pocăiţi-vă şi credeţi în Evanghelie.”

Matei 4 : 17 „De atunci încolo, Isus a început să propovăduiască şi să zică: „Pocăiţi-vă, căci Împărăţia lui Dumnezeu este aproape".

In speranta ca nu deranjeaza comentariul meu, inca o data multumesc!

Slavit fie Domnul!




Adăugat în 04/06/2016 de Mara56
Statistici
  • Descărcări: 285
  • Ascultări: 1338
  • Comentarii: 1
Opțiuni