Ce așteaptă Dumnezeu de la tine
Autor: Dan Lucaci  |  Album: Diverse  |  Tematica: Diverse
in 16/07/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Referințe
Asculta online:  
Pentru a descărca resursa bifați căsuța și apăsați "Trimite"


Urcușul spre Dumnezeu
Rugăciunea și petrecerea neâncetată înaintea lui Dumnezeu sunt prezente în mintea și inima celui care dorește să câștige Împărația lui Dumnezeu. Doar astfel se explică de ce, în toate timpurile, creștinii iubitori de Dumnezeu nu s-au putut mulțumi cu un mod de viața moderat (căldicel). Cei care nu s-au mulțumit să meargă pe poteca șerpuitoare, spre vârful Muntelui, ci au luat-o de-a dreptul în sus, sunt pustnicii și temerarii care il iubesc pe Dumnezeu.
"Dacă nu va spune omul, în inima lui, că singur eu și cu Dumnezeu suntem în lume, nu va avea odihnă." "Pe Dumnezeu ai să-l afli de unul singur. Oricâte ți-s-ar spune despre El, oricâte te-ar învăța ceilalți, ei nu pot niciodată să ți-L descopere." "Creștinul intră în el însuși, se închide în chilia lăuntrică a inimii sale, pentru ca aici să găsească, mai adânc decât păcatul, începutul unui suiș.” "Umblu în ceasurile mele pustii la fel de singur ca și în cele mai zgomotoase ore. Trec prin tăcere la fel de indiferent ca printr-o mulțime agitată de oameni. In pustia lumii nu există decât pașii mei solitari și Dumnezeu, care e ascuns în toate. Oamenii nu-ți calca deșertul. Trăiesc, se mișcă în jurul tău și tu îi iubești, poate le și oferi multe."
"Pentru cei care se îndreaptă spre Dumnezeu, la inceput este luptă și osteneală multă, apoi, bucurie nespusă. Așa cum cei care vor să aprindă focul se afumă și le dau lacrimile, și așa ajung la ce au căutat, - că se spune "Dumnezeul nostru este foc mistuitor" (Evrei 12, 29) - așa trebuie și noi să aprindem în noi înșine focul dumnezeiesc, cu lacrimi si trudă.

Adăugat în 17/07/2020 de ndfpet1946
Statistici
  • Descărcări: 82
  • Ascultări: 1086
  • Comentarii: 1
Opțiuni