Lecţia 03 - Secte şi învăţături false
Autor: Iosif Anca  |  Album: Curente Straine  |  Tematica: Doctrină
    12345678910 7/10 X
Media 7 din 4 voturi
Referințe
Asculta online:  
Pentru a descărca resursa bifați căsuța și apăsați "Trimite"
Din ce scriere a lui Arie ati citit ca Arie nega divinitatea Domnului Hristos? Sunteti sigur de asta,ati facut cercetari serioase cu privire la asta? Sau sunt doar speculatii ce le-ati auzit la altii,adica la cei care au adus preoti si cadelnite in biserica?
Nu inseamna ca Domnul Isus nu este divin daca exista un singur Dumnezeu : Tatal,dupa cum spune si Domnul Isus in Ioan 17:3 sau Pavel in 1 Corint 8:6 sau daca Fiul NU este co-egal si co-etern cu Tatal,nu inseamna ca nu este Dumnezeiesc , astea sunt speculatii si interpretari,confundandu-l pe Arie cu secta martorilor. Nu cred ca Arie a spus ca nu este divin Fiul. Si Pavel spune in Efeseni 4:6 Este un singur Dumnezeu si TATA al tuturor ( este si Tatal Fiului) , care este MAI PRESUS de toti ( adica nu are egal) , care lucreaza in toti ( Tatal lucra si in Fiul- Ioan 14:10..Cuvintele pe care vi le spun Eu,nu le spun de la Mine; ci TATAL, care locuieste in Mine,El FACE aceste lucrari ale Lui),care lucreaza prin toti si care este in toti. (Tatal era si in Fiul ) .
Afirmatia lui Arie nu a fost ca Fiul nu este divin sau Dumnezeiesc. Ci ca nimeni nu este egal cu Tatal, nici macar Fiul,insusi Domnul Isus spunand:" Tatal este mai mare decat Mine", iar dupa inaltarea Domnului, Pavel spune la fel,in Efes,ca Tatal e mai presus de toti ,iar in Corint 11:3 ca este Capul lui Hristos.
Cine a adus invatatura asta ,ca ar mai putea fi cineva egal cu Dumnezeu Tatal?
Ca Domnul Isus este Dumnezeiesc,este adevarat , chiar El o spune cand zice: "TOATA puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant." ; dar la fel de adevarat este ca Cel care i-a dat puterea este mai mare decat Cel care a primit-o. Are toata puterea,dar o are pt ca a primit-o de un Altul mai mare decat El,acesta este Dumnezeu Tatal,de la El vin tate lucrurile si El L-a nascut si pe Fiul.
O alta afirmatie a lui Arie a fost ca Dumnezeu Tatal este ne-nascut , iar Fiul este nascut , dupa cum spune si in Scriptura: " Tu esti Fiul Meu, ASTAZI te-am nascut". La Fiul apare o zi de nastere: "ASTAZI" , in vesnicia lui Dumnezeu,cand inca nu a fost creat nimic, apoi toate au fost facute prin El. Daca toate au fost facute prin El,inseamna ca este Dumnezeiesc,dar la fel de adevarat este ca are un inceput din vesnicie,fata de Dumnezeu Tatal care nu are inceput. Iar invatatura falsa a doctrinei trinitatii spune ca sunt co-eterni.
Totusi la invataturi false ar fi fost interesant sa spuneti de unde a aparut sarbatorirea zilei de 25 decembrie ca zi de nastere a Domnului.Ca in Scriptura nu vorbeste de aceasta zi,ci vorbeste de o alta zi: "ASTAZI".
Tot la invataturi false ar fi trebuit vorbit cum au aparut preoti in biserica, cadelnite , ritualuri neporuncite de Dumnezeu.Cum a aparut inchinarea la Maria, etc.
Si daca ati vorbit de Arie,ar fi trebuit vorbit si de cei care erau impotriva lui. Cine au fost aia,ca s-au bagat sub pielea imparatului si l-au exilat pe Arie si au inceput sa-i prigoneasca pe toti care credeau ca si el.Asta e invatatura adevarata a Domnului Isus? Nu cumva tot ei sunt cei care au bagat preoti in biserica,cu cadelnita,ritualuri bizantine,inchinarea la Maria,inchinarea la morti si toata inchinarea falsa?
Adăugat în 27/10/2016 de Emmanuel_tm
Statistici
  • Descărcări: 1767
  • Ascultări: 1972
  • Recomandări email: 1
  • Comentarii: 1
Opțiuni